با اینفوگرافی جذاب دیگری در خدمت شما کاربران وب سایت مقاله آی تی هستیم. در این اینفوگرافیک قصد داریم دو محصول پرکاربرد زبان جاوااسکریپت را با یکدیگر مقایسه کنیم. این دو محصول کتابخانه ReactJS و فریمورک AngularJS هستند. پس در ادامه با ما همراه باشید.
پیش از مطالعه اینفوگرافی بد نیست آشنایی اولیهای با این دو محصول داشتهباشید. به همین دلیل در ادامه به صورت کلی به معرفی ریاکت و انگولار پرداخته ایم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد. می توانید با مطالعه و اشتراکگذاری آن به دوستانتان، ما را در تولید مقالات بهتر و باکیفیتتر یاری رسانید.
مطلب مرتبط: کتاب آموزش کاربردی جاوااسکریپت
ابتدا به سراغ کتابخانه جاوااسکریپتی ReactJS میرویم. همانطور که از نام این محصول پیداست، ریاکت یک کتابخانه است که برپایه زبان برنامهنویسی جاوااسکریپت تولید شدهاست. از این کتابخانه به منظور ساخت رابط کاربری و اجزای مربوط به صفحات وب استفاده می شود. React را به طور کلی می توان زبان تخصصی طراحی UI برای برنامه های تحت وب در نظر گرفت.
این ابزار نخستین بار توسط یکی از مهندسین نرمافزار کمپانی فیسبوک توسعه دادهشد. آقای جردن واک که خالق ریاکت است برای توسعه آن از چارچوب XHP که یک فریمورک HTML به منظور توسعه صفحات مبتنی بر زبان برنامهنویسی PHP میباشد، بهره برده است. اولین نمونه از React در سال ۲۰۱۱ در بخش اخبار شبکه اجتماعی فیسبوک مورد استفاده قرار گرفت. بعد از آن که کمپانی فیسبوک شبکه اجتماعی اینستاگرام را خریداری کرد، این کتابخانه در اینستاگرام هم مورد استفاده قرار گرفت. در نهایت در سال ۲۰۱۳ با فیسبوک در کنفرانس خبری JSConf در کشور آمریکا، اعلام کرد که این کتابخانه یک محصول متن باز است و از آن پس در دسترس عموم قرار گرفت و سایر توسعهدهندگان هم در توسعه آن شریک و همراه شدند.
ReactJS در حال حاضر در صدر محبوبترین پروژههای فیسبوک در سرویس گیتهاب است. از این کتابخانه، محصول دیگری با نام ReactNative مشتق شده که به منظور ساخت و توسعه اپلیکیشنهای مبتنی بر IOS، Android و UWP مورد استفاده قرار میگیرد و در هم اکنون هم در دسته محبوبترین ابزارها در بین توسعهدهندگان موبایلی میباشد و همچنین همانند ریاکت، این ابزار هم متنباز و رایکان است.
حال نوبت معرفی فریمورک جاوااسکریپتی AngularJS است. نخست باید گفت که این چارچوب توسط کمپانی گوگل ساخته شده و توسعه داده میشود. پس همین موضوع به تنهایی میتواند کاربران را به استفاده از این محصول ترقیب کند که البته در حال حاضر کاربران زیادی از آنگولار برای توسعه محصولات خود بهره میبرند. اما کاربرد فریمورک Angular چیست و به چه منظوری استفاده میشود؟ در پاراگراف بعدی کاربردهای این ابزار را هم شرح دادهایم.
چارچوب AngularJS در ساخت و توسعه برنامههای (اپلیکیشنها، برنامههای تحت وب و…) تک صفحهای که اصطلاحا SPA (مخفف عبارت: Single Page Applications) نامیده میشود، مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این چارچوب در این نوع برنامهها و نرمافزارها سبب میشود تا تمام دستورات و فراخوانیهای مورد نیاز آن برنامه در همان لحظه و بدون نیاز به ارسال درخواست به جایی دیگر انجام شود که خود باعث افزایش سرعت اجرای برنامه میشود.
مطلب مرتبط: کدام زبان برنامه نویسی پیچیدگی بیشتری دارد؟
برای درک بهتر نحوه عملکرد انگولار به این مثال توجه کنید. شما وارد وبسایتی شدهاید که تمام محتویات آن، اعم از مطالب و دستهبندیها تا صفحات درباره، تماس با وبسایت، محصولات و… درون یک صفحه قرار گرفتهاند (به این وبسایت یک برنامه تک صفحهای گفته میشود). اکنون شما میخواهید به بخش محصولات این وبسایت دسترسی داشته باشید، اگر این وبسایت همانند سایر صفحات وب معمولی طراحی شد بود، با کلیک بر روی گزینه محصولات، صفحه جدیدی باز میشد و در آن صفحه درخواستها به جای دیگری ارسال شده و دادههای مربوط به آن درخواست دریافت (بارگذاری) میشد. اما در وبسایت ما، نیازی به باز شدن صفحه جدید و بارگذاری مجدد دادهها نیست. بلکه در همین صفحه بدون نیاز به لود شدن دوباره صفحه، محصولات به نمایش در میآیند.
موردی که در بالا توضیح داده شد یکی از کاربردهای این فریمورک است که البته مهمترین کاربرد آن نیز میباشد. یکی دیگر از کاربردهای AngularJS ساخت تگهای اچ تی ام ال اختصاصی برای یک صفحه یا برنامه تحت وب است و کلی استفادههای دیگر از این چارچوب میتوان داشت.
و در نهایت به اینفوگرافی میرسیم. ما در اینفوگرافی کتابخانه ReactJS در مقابل فریمورک AngularJS که به منظور مقایسه دو محصول ریاکت جیاس و انگولار جیاس تهیه شدهاست به معرفی این دو ابزار جاوااسکریپتی در قالب تصاویر بصری پرداختهایم و ویژگیها و همچنین کاربردهای عملی آنها (در چه برنامههایی مورد استفاده قرار گرفتهاند) را به تصویر کشیدهایم. با مطالعه این اینفوگرافیک آشنایی خوبی با ابزار های React و Angular خواهید داشت. منتظر نظرات و پیشنهادات شما در مورد این اینفوگرافی هستیم.
نظرات کاربران