یکی از راه های تولید اپلیکیشن های اندرویدی استفاده از زبان برنامه نویسی C# و ابزار زامارین است. اگر دوست دارید بدانید چگونه می توان به کمک زبان برنامه نویسی سی شارپ اپلیکیشن اندرویدی ساخت، این مطلب را تا انتها بخوانید.
سیستم عامل اندروید به عنوان یکی از محبوب ترین سیستم عامل های ساخته شده برای دستگاه های قابل حمل نظیر تلفن های هوشمند است. این سیستم عامل امروزه پرطرفدارترین سیستم عامل مورد استفاده در گوشی های هوشمند می باشد و میلیارد ها کاربر در سرتاسر دنیا از امکانات آن استفاده می کنند. همین عامل سبب شده تا بیشترین حجم اپلیکیشن های تولید شده برای گجت های هوشمند، تحت اندروید باشد. صدها هزار برنامه نویس به تولید اپ های اندرویدی مشغول هستند و وجود حجم زیادی از برنامه های جانبی برای این سیستم عامل، خود باعث افزایش محبوبیت اندروید در بین کاربران شده است.
برای تولید اپلیکیشن های اندرویدی راه های مختلفی وجود دارد. از آنجایی که سیستم عامل اندروید خود به زبان جاوا کدنویسی شده است، معمولا از این زبان برنامه نویسی برای کدنویسی اپ های تحت این سیستم عامل استفاده می شود. اما راه های دیگری هم غیر از این زبان وجود دارد. روش هایی نظیر استفاده از زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت و به کمک فریم ورک ری اکت نیتیو (به انگلیسی: React Native) یا استفاده از زبان برنامه نویسی سی شارپ و به کمک ابزار زامارین (به انگلیسی: Xamarin). در اینجا قصد داریم به تولید اپ های اندرویدی با کمک ابزار زامارین بپردازیم و با آن بیشتر آشنا شویم.
زبان برنامه نویسی C#
پیش از آشنایی با زامارین باید ابتدا با زبان نویسی برنامه نویسی C# آشنا شد، چرا که زامارین فقط یه ابزار برای کمک به برنامه نویسان سی شارپ به منظور تولید اپ های کراس پلتفرم و در اینجا اختصاصا اپ های اندرویدی است. پس ابتدا به سراغ سی شارپ می رویم. زبان برنامه نویسی سی شارپ (به انگلیسی: C#) محصول کمپانی مایکروسافت است. این زبان برنامه نویسی نخستین بار در سال ۲۰۰۰ توسط شرکت مایکروسافت معرفی شد و از آن سال به بعد به عنوان زبان اصلی توسعه سیستم عامل ویندوز این شرکت و سایر محصولات نرم افزاری آن ها انتخاب شد.
سی شارپ مشابه زبان های برنامه نویسی خانواده سی است و یک سطح بالا و زبان شی گراء می باشد. همچنین از خانواده دات نت مایکروسافت محسوب می شود و از دستورات آن تحت این چارچوب برنامه نویسی توسعه پیدا کرده اند. این زبان برنامه نویسی برای توسعه انواع برنامه ها و نرم افزار ها قابل استفاده بوده و بسیار قدرتمند است. پشتیبانی ویژه کمپانی مایکروسافت از سی شارپ، به روز بودن آن، وجود ابزارهای مختلف برای توسعه به کمک این زبان و سایر ویژگی های دیگر، سبب شده تا برنامه نویسان زیادی به آن روی بیاورند و از آن برای توسعه برنامه های کامپیوتری و نرم افزارهای خود بهره ببرند.
وجود ابزارها و امکانات فراوان در سی شارپ سبب شده تا بتوان از آن برای ساخت اپلیکیشن برای گجت ها و دستگاه های همراه نظیر گوشی ها هوشمند، ساعت های هوشمند و… استفاده کرد. همان طور که در پاراگراف های پیشین گفتیم، زامارین یکی از ابزارهای فوق العاده مایکروسافت برای زبان سی شارپ است که به کمک آن می توان اپلیکیشن های چند سکویی توسعه داد.
معرفی زامارین: ابزاری برای برنامه نویسی چندسکویی
زامارین (به انگلیسی: Xamarin) یک ابزار برنامه نویسی کراس پلتفرم (به انگلیسی: Cross-Platform) یا چند سکویی برای زبان سی شارپ است که به کمک آن می توان اپ ها و نرم افزار ها برای چندین سیستم عامل مختلف توسعه داد. چندسکویی به نرم افزارهایی اشاره دارد که بر روی چندین سکو که در اینجا از آن ها به عنوان سیستم عامل یاد می شود، اجرا می شوند. به این معنی که یک نرم افزار برای سیستم عامل های مختلف کدنویسی می شود و بر روی چندین سیستم عامل نظیر ویندوز، لینوکس، مک، اندروید، آی او اس و… اجرا می شود. این کدنویسی می تواند به صورت یکپارچه باشد و فقط یکبار کدنویسی شده و در همه سیستم عامل ها اجرا شود و یا اینکه به ازای هر سیستم عامل، برنامه به صورت جداگانه کدنویسی شده و توسعه پیدا کند. (بررسی مزایا و معایب زامارین)
زامارین به عنوان یک ابزار برنامه نویسی چندسکویی آمده تا روش ساخت نرم افزار های چندسکویی را ساده کند و در واقع هدف آن این است که از روش اول ساخت نرم افزار یعنی یکبار کدنویسی و اجرا در چندین سیستم عامل، به جای روش دوم استفاده کند. این محصول نخستین بار در سال ۲۰۱۱ معرفی شده و چند سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۶ توسط کمپانی مایکروسافت خریداری شد و به صورت اوپن سورس و رایگان، در قالب یک افزونه برای نرم افزار ویژوال استودیو در اختیار برنامه نویسان قرار گرفت.
مطلب مرتبط: کتاب آموزش برنامه نویسی به زبان #C
همان طور که در پاراگراف های پیشین گفتیم، زامارین تحت زبان برنامه نویسی سی شارپ قابلیت های خود را ارائه می دهد و این یعنی برای اینکه بتوانید به کمک آن برنامه خود را برای چندین سیستم عامل توسعه دهید، ابتدا باید به زبان سی شارپ تسلط داشته باشید. این ابزار به برنامه نویس کمک می تواند تا بتواند کدهای نوشته شده برای برنامه خود را به صورت همزمان و با کمترین تغییرات بر روی سیستم عامل های ویندوز، اندروید و آی او اس استفاده کند. در مجموع هدف از توسعه این محصول ساده سازی و افزایش سرعت فرآیند کدنویسی یک اپ یا نرم افزار برای چندین سیستم عامل متفاوت است.
در اینجا ما می خواهیم اختصاصا به استفاده از زامارین برای توسعه اپلیکیشن های تحت سیستم عامل اندروید بپردازیم. قصد داریم کتابی را معرفی کنیم که با آموزش های آن می توانید به کمک زبان سی شارپ و زامارین یک اپلیکیشن اندرویدی توسعه دهید. اما اگر قصد دارید از این اپ بر روی سایر سیستم عامل های قابل پشتیبانی استفاده کنید، کار سختی نخواهد بود و فقط کافیست دانش برنامه نویسی برای سایر سیستم عامل ها را داشته باشید، آنگاه به راحتی و با افزودن دستورات مربوط به همان سیستم عامل به کدهای خود، نرم افزار خود را برای اجرا آماده می کنید.
مطلب مرتبط: کتاب آموزش برنامه نویسی اندروید
کتاب آموزش برنامه نویسی اندروید با C# و زامارین همان منبعی است که می خواهیم به کمک آن توسعه اپلیکیشن های اندرویدی با استفاده از محصولات مایکروسافت را بیاموزیم. این کتاب از اولین قدم های راه اندازی زامارین بر روی نرم افزار ویژوال استودیو آموزش را آغاز کرده و به صورت کاملا جامع به معرفی امکانات، ویژگی ها، توانایی ها و دستورات این ابزار برای توسعه اپ های اندرویدی می پردازد. این آموزش راهنمای بسیار مناسبی برای ساخت اپلیکیشن های اندرویدی به کمک زامارین است.
پیش نیاز این آموزش داشتن مهارت برنامه نویسی به کمک زبان C# و توانایی کار با نرم افزار ویژوال استودیو است. اگر به زبان سی شارپ مسلط نیستید و یا تسلط کمی دارید، به شما پیشنهاد می کنیم ابتدا به کمک منابع آموزشی معرفی شده در وبسایت، دانش برنامه نویسی خود را در این زمینه افزایش دهید و سپس به کمک این کتاب، اپ های اندرویدی خود را توسعه دهید. این کتاب کاملا رایگان بوده و همیشه هم به صورت رایگان در دسترس علاقه مندان قرار خواهد شد. پس نگران نباشید و فقط کافیست یادگیری را شروع کنید.
برای دانلود رایگان کتاب آموزش برنامه نویسی اندروید با C# و زامارین کافیست به انتهای همین مطلب مراجعه کنید. منتظر نظرات و پیشنهادات شما در مورد این کتاب هستیم. این کتاب را با سایر علاقه مندان و دوستانتان در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
جهت دانلود سریع تر، لینک دانلود را در آدرس بار نرم افزار اینترنت دانلود منیجر کپی کنید.
ممنون از زحمتی که کشیدید.
خواهش میکنم دوست عزیز. موفق باشید