0

کتاب برنامه نویسی CLR با سی شارپ

کتاب برنامه نویسی CLR با سی شارپ

اگر برنامه نویس تازه کار و یا سطح متوسط باشید احتمالا واژه CLR خیلی برایتان آشنا نباشد. اما نگران نباشید، در این مطلب می خواهیم به طور مفصل به این مفهوم در دنیای برنامه نویسی بپردازیم و با یک دیگر یادگیری آن را شروع کنیم. پس اگر دوست دارید به یک توسعه دهنده حرفه ای تبدیل شوید،تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

همان طور که گفتیم در این مطلب قصد داریم در مورد مفهوم جدیدی که با نام CLR شناخته می شود صحبت کنیم. البته این مفهوم در حقیقت جدید نیست اما از آنجایی که در حیطه کاری برنامه نویسان حرفه ای قرار می گیرد احتمالا برای اکثر مخاطبان این وبسایت مفهوم تازه ای باشد. اما پیش از اینکه به سراغ CLR برویم، بهتر کمی در مورد زبان برنامه نویسی سی شارپ حرف بزنیم.  چرا که ما می خواهیم این مفهوم را در نهایت در C# بررسی کنیم.

آشنایی با سی شارپ: زبان سازنده سیستم عامل ویندوز

بدون شک خیلی از کاربران این وبسایت که در دسته برنامه نویسان قرار می گیرند حداقل یک بار نام سی شارپ به  گوششان خورده است و احتمالا حداقل یک بار هم با آن کار کرده اند. سی شارپ (به انگلیسی: C# یا C Sharp)  زبان برنامه نویسی است که توسط کمپانی مایکروسافت پشتیبانی می شود و در دسته محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در دنیا قرار دارد. این زبان برنامه نویسی، زبان پایه توسعه نسخه های اخیر سیستم  عامل ویندوز هم می باشد.

اگر بخواهیم در مورد تاریخچه این زبان صحبت کنیم. باید بگوییم در حقیقت یک دعوای حقوقی بین کمپانی مایکروسافت و شرکت توسعه دهنده زبان برنامه نویسی جاوا عامل به وجود آمدن این زبان شد و قطعا باید بابت این دعوا از این دو شرکت تشکر کنیم. سی شارپ در سال ۱۹۹۹ تحت چارچوب دات نت فریم ورک مایکروسافت و با نام اولیه Cool توسعه پیدا کرد و در سال ۲۰۰۰ به نام جدید سی شارپ تغییر نام داد.

مطلب مرتبط: کتاب آموزش برنامه نویسی به زبان #C

زبان برنامه نویسی سی شارپ

زبان سی شارپ با سینتکسی مشابه زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس است و همانند این زبان از ویژگی شی گرایی هم پشتیبانی می کند. علاوه بر این در چارچوب دات نت مایکروسافت توسعه پیدا کرده و امکان استفاده از آن برای ساخت برنامه های تحت شبکه و تحت وب نیز وجود دارد. همچنین این زبان برنامه نویسی از هسته CLR هم به خوبی پشتیبانی می کند. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد این زبان بدانید، به صفحه C Sharp در ویکیپدیا مراجعه کنید.

خب تا اینجا با زبان برنامه نویسی سی شارپ آشنا شدید اما همان طور که گفتیم این مطلب بیشتر می خواهد در مورد مفهوم CLR در برنامه نویسی صحبت کند و سی شارپ به عنوان زبانی که قرار است به کمک آن با این مفهوم آشنا شویم انتخاب شده است. پس بهتر است هر چه زودتر به سراغ این مفهوم و کاربرد آن در توسعه نرم افزار برویم.

مفهوم CLR چه کاربردی در برنامه نویسی دارد؟

واژه CLR مخفف عبارت Common Language Runtime و به معنای اجرایی زبان مشترک است. این ویژگی در زبان های برنامه نویسی این امکان را فراهم می کند که توسعه دهنده بدون اینکه وقت خود را به موضوعاتی نظیر مدیریت حافظه، هماهنگ سازی تردها و مباحث امنیتی و صدور استثناء در سطوح پایین‌تر صرف کند، بتواند به راحتی محصول نرم افزاری خود را توسعه دهد.

این ویژگی بدون توجه به زبان برنامه نویسی عمل می کند و فقط کافیست زبانی که از آن استفاده می کنید از CLR پشتیبانی کند. تمام مواردی که در پاراگراف قبلی ذکر کردیم به صورت کاملا مشابه توسط این ویژگی در تمام زبان ها عمل خواهند کرد و کارکردشان هیچ ارتباطی به نوع زبان ندارد و تنها پشتیبانی توسط زبان انتخاب شده اهمیت دارد.

تکنولوژی CLR در سطوح بالاتر برنامه نویسی و در واقع برای توسعه محصولات پیشرفته تر، برنامه نویسی موازی و توسعه دهندگان حرفه ای تر کاربرد دارد. هنگامی که شما قصد توسعه یک محصول نرم افزاری پیشرفته دارید، به انتخاب زبانی که از این ویژگی پشتیبانی می کند نیاز پیدا می کنید. نحوه عملکرد این ویژگی هم به طور خلاصه به این صورت است که کامپایلر زبان هایی که از سی ال آر پشتیبانی می کنند کدها را به یک زبانی میانی تبدیل می کنند و فارق از زبان برنامه نویسی شما، کد ها به یک زبان میانی مشترک تبدیل می شوند.

مشاهده  کتاب راهنمای کامل تبلیغ اپلیکیشن با گوگل ادز

مطلب مرتبط: کتاب آموزش Windows Presentation Foundation

آشنایی با مفهوم Common Language Runtime

همان طور که گفتیم تکنولوژی CLR در برنامه نویسی حرفه ای و استفاده از تردها، برنامه نویسی موازی و بهینه سازی حافظه برای محصول نرم افزاری ما بسیار کاربرد دارد و اگر توسعه دهنده ای قصد دارد به یک متخصص حرفه ای در حوزه خود تبدیل شود بدون شک باید توسعه محصول مبتنی بر این ویژگی را فرا بگیرد. ما هم در اینجا هدفمان فقط معرفی این مفهوم نبود، بلکه هدف اصلی ما آموزش آن و تبدیل کردن شما به یک برنامه نویس حرفه ای است.

پس حالا که با مفهوم CLR و کاربرد آن در زبان های برنامه نویسی آشنا شدید. بهتر است به سراغ آموزش آن برویم. یادگیری این تکنولوژی بدون شک به شما کمک خواهد کرد تا برنامه های حرفه ای تر و بهینه تری بسازید و به یک توسعه دهنده خبره تبدیل شوید. ما برای اینکه شما بیشتر با این مفهوم آشنا شوید و نحوه کارکرد آن را فرا بگیرید، راهنمای جامعی تهیه کرده ایم که بدون شک شما را به یک متخصص حرفه ای برنامه نویسی تبدیل خواهد کرد.

کتاب برنامه نویسی CLR با سی شارپ همان راهنمایی است که قرار است شما را به توسعه دهنده ای حرفه ای تبدیل کند. همین ابتدا به شما بگوییم بخش سی شارپ آن فقط برای این است که یک زبانی که توانایی پشتیبانی از CLR را دارد برای پیاده سازی مثال های واقعی انتخاب شود و بخش سی ال آر کتاب به صورتی آموزش داده شده که برای هر زبان برنامه نویسی که از این ویژگی پشتیبانی می کند، می تواند شما را به خوبی راهنمایی کند.

فهرست فصول کتاب برنامه نویسی CLR با سی شارپ:

  1. مدل اجرایی CLR
  2. ساخت، بسته بندی، نصب و مدیریت برنامه ها و نوع ها
  3. اسمبلی های اشتراکی و اسمبلی های قوی نام
  4. مبانی نوع
  5. نوع های اصلی، ارجاعی و مقداری
  6. مبانی نوع و عضو
  7. ثابت ها و فیلدها
  8. متدها
  9. پارامترها
  10. ویژگی ها
  11. رویدادها
  12. جنریک ها
  13. رابط ها
  14. کاراکترها، رشته ها و کار با متن
  15. نوع های شمارشی و پرجم های بیتی
  16. آرایه ها
  17. نماینده ها
  18. صفت های سفارشی
  19. نوع های مقداری تهی پذیر
  20. اکسپشن ها و مدیریت وضعیت

کتاب فوق نوشته جفری ریچر از مهندسان ارشد توسعه محصولات نرم افزاری کمپانی مایکروسافت و زبان برنامه نویسی سی شارپ است که توسط آقای محسن افشین به زبان فارسی ترجمه شده در حال حاضر به صورت رایگان در اختیار شما قرار دارد. این کتاب در حقیقت کامل ترین منبع زبان فارسی برای یادگیری CLR در زبان های برنامه نویسی است. پس اگر دوست دارید ای مفهوم را به صورت حرفه ای بیاموزید و به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل شوید، حتما این کتاب را مطالعه کنید.

برای دانلود رایگان کتاب برنامه نویسی CLR با سی شارپ کافیست به انتهای همین مطلب مراجعه کنید. همچنین می توانید فایل این کتاب را به طور مستقیم از کانال تلگرام ما به آیدی @itresearchir دریافت نمایید.

  • دانلود با لینک مستقیم
  • من از وبسایت مقاله آی تی حمایت می کنم
  • حجم فایل : 5.5 مگابایت
  • رمز فایل : www.it-research.ir
  • منبع : وبسایت مقاله آی تی
  • دریافت مستقیم کتاب از کانال تلگرام مقاله آی تی
  • راهنما
    جهت دانلود سریع تر، لینک دانلود را در آدرس بار نرم افزار اینترنت دانلود منیجر کپی کنید.
    اگر این مطلب را دوست داشتید، با امتیاز دادن به آن از ما حمایت کنید.
    [کل: 1 میانگین: 5]

    نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *