به دهمین قسمت از آموزش برنامه نویسی پایتون رسیدیم. در این قسمت هم با گروه جدیدی از عملگرها در این زبان برنامه نویسی آشنا می شوید. این گروه آخرین دسته از عملگرهایی هستند که برای زبان تعریف شده اند. جهت دریافت قسمت دهم به ادامه متن مراجعه نمایید.
مطلب مرتبط: کتاب آموزش صفر تا صد برنامه نویسی پایتون
در قسمت دهم آموزش برنامه نویسی پایتون عملگرهای جدیدی تحت عنوان عملگرهای عضویت معرفی می شوند. این گروه آخرین دسته از عملگرهای تعریف شده برای این زبان هستند و همان طور که از نامشان پیداست، به منظور بررسی عضو بودن یک متغیر مورد استفاده قرار می گیرند.
عملگرهای عضویت در پایتون شامل دو نوع in و not in هستند. این عملگرها در ترکیب با دستورات شرطی، عضویت یک متغیر از هر نوعی، چه رشته، چه کاراکتر، چه عدد و… را در یک ساختمان داده چک می کنند. این دو برای هر نوع ساختمان داده ای اعم از رشته ها، لیست ها، تاپل ها، مجموعه ها و دیکشنری ها قابل استفاده هستند.
عملگر in برای بررسی عضو بودن یک متغیر در یک ساختمان داده استفاده می شود. به طور مثال بد دستور شرطی if بررسی می شود که آیا متغیر x در ساختمان داده ای از نوع لیست قرار دارد یا خیر. عملگر دوم که با اضافه شدن یک not به عملگر in ساخته می شود به منظور بررسی عضو نبودن مورد استفاده قرار می گیرد. به این صورت:
if x not in List:
print(true)
با مشاهده قسمت دهم فیلم آموزش برنامه نویسی پایتون با عملکرد این دو عملگر بیشتر آشنا می شوید و مثال های بیشتری از کاربرد آن ها می آموزید. نظرات و پیشنهادات خود را پس از مشاهده این آموزش از قسمت دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.
جهت دریافت سایر قسمت های منتشر شده از این آموزش، به صفحه مربوط به آن با نام فیلم آموزش مقدماتی پایتون در وبسایت مراجعه نمایید.
جهت دریافت فیلم آموزشی با لینک مستقیم بر روی لینک زیر کلیک کنید.
جهت دانلود سریع تر، لینک دانلود را در آدرس بار نرم افزار اینترنت دانلود منیجر کپی کنید.
نظرات کاربران