0

12 نکته مهم در نوشتن رزومه کاری

12 نکته مهم در نوشتن رزومه کاری

رزومه کاری برای توضیح و توصیف کارهایی که شما می توانید انجام دهید ارائه می شود. سعی کنید همیشه یک رزومه کاری به روز و دقیق از خود داشته باشید؛ زیرا برخی از فرصت های شغلی خوب غیر منتظره هستند. پس همیشه برای چنین فرصت هایی آماده باشید.

شاید بهتر باشد در ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که رزومه چیست و شامل چه اطلاعاتی می شود؟ در این سند اطلاعاتی از شما همچون، تجربه های کاری، مهارت ها، مدارک تحصیلی و توانمندی هایتان ثبت می شود. نکاتی که در ادامه ذکر شده، شما را در نوشتن یک رزومه کاری خوب کمک خواهد کرد.

در نوشتن بهترین رزومه کاری باید:

  • دست آوردهای خود را برجسته کنید

بهترین مهارت های کسب شده در تجربه های قبلی خود را به شکلی بیان کنید که تاثیرگذار باشد. شما می خواهید نشان چه نوع کارمندی هستید. بهتر است این موارد را در بخش تجربه کاری ثبت کنید.

  • از اطلاعات کمّی استفاده کنید

در محل کار سابقتان چقدر از محصولات و خدمات را شما فروخته اید؟ نتیجه عملکرد شما باعث رشد چند درصدی کسب و کار یا بخش مربوطه شده؟ بر چند کارمند نظارت داشته اید؟ این اطلاعات دقیق در رزومه کاری شانس شما را در مصاحبه بیشتر می کند.

  • رزومه خود را بر اساس جایگاه درخواستیتان تنظیم کنید

دستاورد و موفقیت هایی که در رزومه ثبت می کنید بهتر است متناسب با موقعیتی باشد که برای آن درخواست می دهید. برای اینکه بدانید چه چیزهایی را برجسته کنید و یا از بیان چه چیزهایی بپرهیزید، شرح شغل را قبل از فرستادن رزومه بررسی کنید. به این نوع، رزومه کاری هدفمند می گویند. اگر این کار را انجام ندهید، یک رزومه عمومی خواهید داشت که هیچ مزیتی نسبت به رزومه رقبا ندارد.

  • رزومه خود را حداکثر در 2 صفحه خلاصه کنید

نیازی نیست تجربه های کاری شما که مدت زیادی از آن گذشته در رزومه باشد. به هر حال دستاوردهای شغلی جدید شما مورد بررسی قرار می گیرد. در این صورت کارفرما روی نکاتی شما می خواهید تمرکز می کند.

  • فراتر از وظایف شغلی که داشته اید فکر کنید

ذکر عناوین شغلی کافی است تا کارفرما به شرح وظایف شما پی ببرد. در حقیقت کارفرما به دنبال این است که بداند شما چگونه می توانید با تجارب خود در موقعیت شغلی جدید مشکلات آن ها را حل و تفاوت ایجاد کنید، زیان ها را به حداقل برسانید و سود آن ها را بیشتر کنید.

  • بهترین قالب را انتخاب کنید

رزومه ها به سه دسته هدفمند، زمانی و کاربردی تقسیم می شوند. با توجه به شغل در خواستی و هدفی که دارید بهترین نوع را انتخاب کنید. به جویندگان کار در صورتی که قصد تغییر صنعت شغلی را دارند و یا دارای سطح متوسطی هستند، استفاده از رزومه ترکیبی را پیشنهاد می کنیم.

  • برای شروع کار از تجربه های آموزشی بنویسید
مشاهده  گوشی خوب چی بخریم؟

اگر هیچ سابقه کاری ندارید و می خواهید وارد بازار کار شوید، رزومه خود را با آموزش هایی که دیده اید، سابقه های تحصیلی، مهارت ها، علایق و استعدادهای مرتبط پر کنید.

نوشتن رزومه کاری

چه مواردی را هرگز نباید در روزمه کاری نوشت؟

  • اطلاعات شخصی خود را ذکر نکنید

هر ویژگی شخصی مانند سن، قد، وزن، وضعیت تاهل، مذهب و یا گرایشات سیاسی را کنار بگذارید. این از هرگونه پیش داوری و سوگیری جلوگیری می کند. نوشتن این موارد رزومه کاری شما را غیر حرفه ای نشان می دهد.

  • دلایل ترک شغل قبلی را درج نکنید

هدف از ارائه رزومه نشان دادن صلاحیت های شما به کارفرماست؛ پس باید کاملا مثبت باشد. نوشتن این دلایل در رزومه کاری هیچ ارزشی به عنوان نامزد شغلی به شما نمی افزاید.

  • سرگرمی و تفریحات را در نظر نگیرید

تنها در صورتی می توانید سرگرمی ها و تفریحاتتان را در رزومه کاری بیاورید که بخشی از شغلتان باشد.

  • از ضمایر اول شخص استفاده نکنید

متن رزومه کاری را جوری تنظیم کنید که انگار توسط شخص دیگری نوشته شده. از من استفاده نکنید، ضمیر سوم شخص در نگارش رزومه کاری مناسب تر خواهد بود.

  • از آدرس ایمیل نامناسب استفاده نکنید

یک آدرس ایمیل متعارف و تشکیل شده از نام و نام خانوادگی خود استفاده کنید. آدرس ایمیل شما باید خوانا باشد، آسان تایپ شود و حرفه ای به نظر بیاید.

فراموش نکنید که یک رزومه خوب می تواند کلید موفقیت شما باشد. در نوشتن رزومه کاری مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه کنید، شفافیت و صراحت است. رزومه شما باید به صورت مختصر و کاملا واضح صلاحیت های شما را برای کسب یک موقعیت شغلی خاص نشان دهد.

به کار بردن مجموع این نکات به شما کمک می کند رزومه ای جامع و مرتب ارائه دهید. نمونه رزومه هایی که توسط سایر افراد در شبکه های اجتماعی منتشر می شود را بررسی کنید و ایده بگیرید. در روبرد می توانید رزومه خود را بسازید، برای کسب و کارها ارسال کنید و افرادی که با شما در مهارت ها مشترکند، بیابید.

اگر این مطلب را دوست داشتید، با امتیاز دادن به آن از ما حمایت کنید.
[کل: میانگین: ]

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *