شاید واژه فریلنسر را قبلا شنیده باشید اما ندانید چه چیزی یا چه کسی است، شاید هم اولین بار است که این واژه را می شنوید. فرقی نمی کند در هر صورت جای نگرانی نیست چرا که ما در این مطلب می خواهیم شما را این واژه آشنا کنیم و در مورد مزایا و معایت آن حرف بزنیم. پس با ما همراه شوید.
چندسالی است که واژه جدیدی در دنیای مشاغل به خصوص مشاغل مرتبط با حوزه آی تی پا نهاده است. واژه ای که با در حقیقت نوع جدیدی از سبک کاری و شغلی را برای مخاطبش تعریف می کند. این واژه فریلنسر صدا زده می شود و امروزه یکی از انواع سبک کاری های پر طرفدار در دنیا است و در ایران نیز هر روز به تعداد مخاطبانش افزوده می شود. اما فریلنسینگ چه نوع سبک کاری است و چرا تا این اندازه در حال محبوب شدن است؟
واژه فریلنسینگ (به انگلیسی: Freelancing) که در معنی فارسی آن به کارمزدی ترجمه شده است، نوعی سبک کاری در بین مردم محسوب می شود که در آن به ازای انجام کاری مشخص، دستمزدی که بین کارفرما و انجام دهنده کار توافق شده، به انجام دهنده کار پرداخت می شود. در این سبک کاری دیگر شما در قبال انجام یکسری کار از قبل تعریف شده به صورت ماهیانه حقوق ثابت دریافت نمی کنید و در مقابل با تعیین نوع کار خود و زمان و میزان دستمزدی که شما در قبال همان کار مشخص دریافت می کنید، کار خود را انجام می دهید و به فرد انجام دهنده این نوع سبک کاری هم فریلنسر گفته می شود.
به چه کسی فریلنسر گفته می شود؟
در پاراگراف قبلی در مورد نوع سبک کاری فریلنسینگ توضیح دادیم. اکنون نوبت به واژه فریلنسر می رسد. فریلنسر (به انگلیسی: Freelancer) در واقع شخصی است که سبک کاری فریلنسینگ را انتخاب می کند و شغل مورد نظرش را بسته به تخصصی که دارد به صورت فریلنسری انجام می دهد. احتمالا تا الان متوجه شدید که این نوع سبک کاری خیلی هم سبک جدیدی نیست و پیش از این در کشور خودمان هم خیلی از افراد به صورت پروژه محور و در قالب توافقی کار خود را انجام می دهند. اما چه چیزی باعث شده که امروز همین سبک کاری با عنوانی جدید مجددا در ایران مطرح شود و هر روزه نیز به تعداد مخاطبانش افزوده بشود؟
در دنیای امروز اکثر مشاغل به سمت تخصصی شدن می روند و وجود اینترنت و کامپیوتر و امکان انجام بخش عمده ای از مشاغل صنعتی به صورت از راه دور، این تفکر را برای جامعه شاغلین ایران و جهان به وجود آورده که می توانند به جای آن که در ازای دستمزدی ثابت و به صورت ماهیانه کار کنند، تخصص خود را در پروژه های مختلف و دستمزدهای به مراتب بالاتری استفاده نمایند و محدود به مکان فیزیکی مشخصی هم نباشند. این مورد سبب شده تا گروه های زیادی از افراد، به خصوص آن هایی که می توانند تخصص خود را راحت تر از بقیه به صورت دور کاری انجام دهند. به سبک کاری فریلنسینگ تغییر سبک بدند و اصطلاحا خودشان به یک فریلنسر تبدیل شوند.
مطلب مرتبط: بهترین کتاب های رایگان آموزش برنامه نویسی
شاید این سوال هم در ذهنتان مطرح شده باشد که چرا بحث فریلنسر را در وبسایتی که در مورد آی تی صحبت می کند بیان کردیم؟ دلیل آن کاملا مشخص است، حوزه ها و زمینه های کاری آی تی در دسته مشاغل تخصصی و مهارت محور محسوب می شوند و افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند، افرادی متخصص هستند. علاوه بر این، حوزه های آی تی یکی از بهترین زمینه ها برای انجام کارهای مربوط به آن به صورت دورکاری و از راه دور هستند. در واقع اکثر مشاغل حوزه آی تی را هم می توان به صورت پروژه محور و هم از راه دور انجام داد. پس قطعا یکی از بهترین رشته ها و مهارت ها برای شروع سبک کاری فریلنسینگ، حوزه آی تی است.
خب تا اینجا با سبک کاری فریلنسینگ آشنا شدیم و البته فهمیدیم که می توانیم با کمک مهارت های حوزه آی تی به یک فریلنسر تبدیل شویم. اما قبل از اینکه بخواهید این نوع سبک کاری و حتی امروزه سبک زندگی فریلنسری را انتخاب کنید، باید بدانید که این روش کار کردن چه مزایا و چه معایبی برای شما دارد. در واقع شروع و انتخاب هر سبک زندگی بری هر فردی با یکسری مزایا و یکسری معایب همراه است و به همین دلیل قبل از انتخاب آن سبک بهتر است ببینید که آیا اصلا شما می توانید با روش فریلنسینگ زندگی خود را وفق دهید و آیا مزایای آن برای شما بیشتر از معایبش است یا خیر.
مطلب مرتبط: کتاب آموزش کسب درآمد از گرافیک
ما برای اینکه شما بتوانید با مزایا و معایب فریلنسری آشنا شوید، کتابی تهیه کرده ایم که به صورت مفصل به این نوع سبک کاری و ویژگی هایش پرداخته است. کتاب فریلنسر کیست؛ با مزایا و معایب فریلنسری آشنا شوید همان منبع مورد نظر ما برای افزایش دانش شما در زمینه فریلنسینگ است. شما در این کتاب با مقدمات شروع کار خود در قالب یک فریلنسر آشنا می شوید، همچنین متوجه می شوید که آیا این نوع کار کردن برای شما مناسب است یا خیر. در واقع این کتاب سعی دارد به شما کمک کند که اگر قصد دارید کار فعلی خود را رها کنید و به سبک کاری فریلنسینگ وارد شوید، آیا این کار برای شما مناسب و به نفعتان خواهد بود یا به ضررتان تمام خواهد شد.
فهرست مطالب این کتاب به شرح زیر است:
- فریلنسر کیست؟
- مزایای فریلنسینگ
- نحوه شروع کار به عنوان فریلنسر
- فریلنسرها چگونه به موفقیت می رسند؟
- نکاتی که در مورد فریلنسینگ باید بدانید
- آیا همه پروژه های فریلنسرها به موفقیت ختم می شود؟
- ابزارهای مورد نیاز برای ارتقای کاری یک فریلنسر
- پردرآمدترین کار ها برای فریلنسرها
- مقایسه کارمند تمام وقت بودن با فریلنسری
- مزایای استخدام فریلنسر برای کارفرمایان
- معایب استخدام فریلنسرها برای کارفرمایان
این کتاب بدون شک می تواند راهنمای بسیار خوبی برای شروع کار شما به عنوان یک فریلنسر باشد. علاوه بر این، کتاب فوق کاملا رایگان بوده و می توانید بدون هیچ هزینه ای آن را دانلود و مطالعه کنید. تنها کاری که نیاز است انجام دهید آن است که به انتهای همین پست مراجعه کرده و کتاب “فریلنسر کیست؛ با مزایا و معایب فریلنسری آشنا شوید” را به رایگان دانلود نمایید. اشتراک گذاری این کتاب با دوستانتان تنها هزینه ای است که آن هم به صورت اختیاری می توانید به ما پرداخت کنید.
نظرات کاربران