کتاب مفاهیم و تکنیک های داده کاوی با هدف آموزش تخصصی مباحث این حوزه تهیه شده و در آن به معرفی تکنیک ها، روش ها و مجموعه اقدامات لازم برای انجام هر چه بهتر فرآیند داده کاوی پرداخته شده است. با مطالعه این کتاب شما می توانید تسلط بسیار خوبی روی مباحث دیتا ماینینگ داشته باشید و با دقت بیشتری این فرآیند را انجام دهید. هم اکنون این کتاب را می توانید به صورت رایگان از وبسایت مقاله آی تی دانلود کنید.
داده کاوی چیست؟
پیشتر در صفحه معرفی کتاب داده کاوی برای برنامه نویسان، مفهوم دیتا ماینینگ را برای شما معرفی کرده ایم، اما مجددا به صورت خلاصه نیم نگاهی به آن می اندازیم. پیشرفت های به وجود آمده در جمع آوری داده ها و قابلیت های ذخیره سازی در طی دهه های اخیر باعث به وجود آمدن حجم عظیمی از اطلاعات شده است. این حجم بزرگ اطلاعات را در همه علوم شاهد هستیم که به آن بیگ دیتا یا کلان داده نیز می گویند. داده کاوی کوششی برای بدست آوردن اطلاعات مفید از میان این داده هاست و رشد بی رویه ی داده ها در سطح جهان اهمیت این حوزه و مهارت را دو چندان کرده است.
انجام فرآیند داده کاوی نیازمند یادگیری یکسری تکنیک ها، روش ها و مفاهیم است که برای ساده سازی این فرآیند و افزایش دقت، از آن ها استفاده می شود. این تکنیک ها خود شامل حوزه مهارت هایی از علوم و دانش مختلف نظیر آمار، ریاضیات و محاسبات عددی، الگوریتم و علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی و… است. مجموعه ی این مهارت ها در کنار هم تکنیک ها و مفاهیم داده کاوی را شکل می دهند و باعث تشکیل این حوزه تخصصی می شوند.
برای تسلط بر این مفاهیم، شما نیازمند منبعی هستید که به طور مفصل هر یک را برای شما توضیح دهد و با ارائه مثال ها، درک این تکنیک ها را برای شما آسان نماید. منابع مختلفی هم برای رسیدن به این درک وجود دارد اما ما در این پست یک منبع بسیار عالی و البته رایگان برای شما معرفی کرده ایم. منبع پیشنهادی ما کتاب مفاهیم و تکنیک های داده کاوی است.
معرفی کتاب مفاهیم و تکنیک های داده کاوی
کتاب مفاهیم و تکنیک های داده کاوی با ارائه ده فصل کاربردی در مورد این حوزه، سعی کرده شما را با تمام تکنیک ها روش های مورد نیاز برای انجام صحیح فرآیند دیتاماینینگ آشنا کند و راهنمای شما در پروژه های داده کاوی باشد. این کتاب به معرفی تک تک تکنیک های مهم و همیشگی این حوزه پرداخته است، هر یک را به تفصیل توضیح داده و نحوه استفاده از آن ها را نیز به شما آموزش داده است. برای آشنایی بیشتر با مطالب این کتاب، فهرست مطالب آن در ادامه معرفی شده است.
فهرست مطالب کتاب
- فصل اول: مقدمه
- استخراج دانش
- انواع داده ها جهت داده کاوی
- داده کاوی و تکنیک های آن
- چالش های داده کاوی
- سازماندهی کتاب
- فصل دوم: آماده سازی داده ها
- انواع داده ها و خصوصیات آنها
- ابعاد بالای داده ها
- آمار
- لزوم آماده سازی داده ها
- تکنیکهای آماده سازی داده ها
- فصل سوم: انبار داده ها و تکنولوژی OLAP
- سیستم های تصمیم ساز
- تحلیل داده ها و OLAP
- انبارسازی داده ها
- فصل چهارم: الگوهای مکرر و قوانین انجمنی
- تحلیل سبد خرید
- قوانین انجمنی
- تولید الگوهای مکرر
- تولید قوانین انجمنی
- پایگاه داده تراکنشی و قالب های متفاوت داده ها
- مجموعه اقلام ماکسیمال و بسته
- فصل پنجم: مباحث پیشرفته در قوانین انجمنی
- ارزیابی قوانین انجمنی
- نکاتی پیرامون معیار پشتیبان
- الگوهای غیرمکرر
- انواع دیگری از قوانین انجمنی
- توالی ها
- فصل ششم: طبقه بندی داده ها
- مفاهیم و تعاری اولیه
- اندازه گیری خطای روش تخمین
- ارزیابی مدل
- روش های مقایسه مدل ها
- استفاده از چند مدل
- معیارهای دیگر جهت ارزشیابی روش ها
- فصل هفتم: روش های طبقه بندی و تخمین
- درخت های تصمیم
- طبقه بندی با کمک قانون بیز
- روش های طبقه بندی مبتنی بر یافتن شروط
- الگوریتم های SVM
- طبقه بندی براساس تشابه نزدیک
- رگرسیون
- روش های دیگر برای طبقه بندی
- فصل هشتم: خوشه بندی
- اهمیت و انگیزه ی خوشه بندی
- الگوریتم های خوشه بندی
- معیارهای تشابه و انواع داده ها
- تکنیک های خوشه بندی مبتنی بر افراز داده ها
- تکنیک های خوشه بندی سلسله مراتبی
- فصل نهم: مباحث پیشرفته در خوشه بندی
- تکنیک های مبتنی بر تراکم
- تکنیک های مبتنی بر گرید
- تکنیک های خوشه بندی مبتنی بر مدل
- یافتن الگوهای مکرر و خوشه بندی
- استفاده از محدودیت ها در خوشه بندی
- ارزشیابی روش های خوشه بندی
- فصل دهم: مباحثی چند در داده کاوی
- چند مثال کاربردی در داده کاوی
- نکاتی در مورد محصوات تجاری داده کاوی
- شکل های دیگری از داده کاوی
همان طور که در فهرست بالا مشاهده می کنید، کتاب مفاهیم و تکنیک های داده کاوی تمام روش ها و تکنیک های این حوزه را برای مخاطبان معرفی کرده و به طور مفصل در مورد آن ها حرف زده است. به جرات می توان گفت با مطالعه این کتاب می توان به حوزه داده کاوی به طور کامل مسلط شد و نیاز به هیچ منبع دیگری نداشت. کسانی که به مباحث داده کاوی، علم داده و بیگ دیتا علاقه دارند، این کتاب فوق العاده عالی را می توانند از ادامه مطلب دانلود کنند.
سوالات مرتبط:
یشرفت های به وجود آمده در جمع آوری داده ها و قابلیت های ذخیره سازی در طی دهه های اخیر باعث به وجود آمدن حجم عظیمی از اطلاعات شده است. این حجم بزرگ اطلاعات را در همه علوم شاهد هستیم که به آن بیگ دیتا یا کلان داده نیز می گویند. داده کاوی کوششی برای بدست آوردن اطلاعات مفید از میان این داده هاست و رشد بی رویه ی داده ها در سطح جهان اهمیت این حوزه و مهارت را دو چندان کرده است.
نظرات کاربران