0

ریدایرکت دامنه چیست؟ تفاوت آن با پارک دامنه چیست؟

ریدایرکت دامنه چیست؟ تفاوت آن با پارک دامنه چیست؟

یکی از سوال‌هایی که امروزه خیلی پرسیده می‌شود این است که ریدایرکت دامنه چیست؟ ریدایرکت دامنه یکی از آن روش‌ها و حقه‌های عجیب و غریب است که گاها در طراحی سایت استفاده می‌شوند. شاید اسم آن بارها به گوشتان خورده باشد و از آن استفاده کرده باشید.

این مقاله خلاصه ای از مقاله “The Basics Of Domain Redirects” است که به زبان فارسی ترجمه شده است.

گاهی وقت‌ها پیش می‌آید که ما با اصلاحات جدید دنیای طراحی سایت آشنا می‌شویم و هاج و واج می‌مانیم که این اصطلاح به چه معناست. ریدایرکت هم یکی از آن اصطلاحاتی است که ممکن است بارها به گوشمان خورده باشد و معنی دقیقی از آن در دست و بال خود نداشته باشیم.

این در حالی است که اگر شما سر و کارتان با طراحی سایت باشد، یکی از واجبات برای شما دانستن این است که ریدایرکت دامنه چیست و چه تفاوتی با پارک دامنه دارد. برای فهمیدن این سوالات و نکاتی دیگر در این مطلب با ما همراه باشید.

ریدایرکت دامنه چیست؟

ریدایرکت دامنه چیست؟

ریدایرکت همان‌طور که از نامش پیداست، به معنای تغییر مسیر است. در واقع در این مفهوم وب مسترها تلاش می‌کنند که یک آدرس خاص را به آدرسی دیگر تغییر دهند. مثلا فرض کنید که دامنه‌ی سایتی، www.example.com است. اما اکثر مخاطبان هنگام سرچ به اشتباه آن را www.forexample.com سرچ می‌کنند. اینجاست که ریدایرکت کردن به کمک وب مسترها می‌آید.

در این شرایط آن‌ها آدرس دوم را روی سایت خود تنظیم کرده و طوری برنامه ریزی می‌کنند که به همان مسیر آدرس اول ختم شود. در واقع پس از ریدایرکت کردن هرگاه کسی آدرس دوم را هم سرچ می‌کند، خود به خود آدرس به دامنه‌ی اول ختم می‌شود و سایت مورد نظر را لود می‌کند. یکی از بیشترین موارد استفاده‌ی ریدایرکت تغییر مسیر کاربر از صفحه‌ای به صفحه‌ی دیگر در صورت تغییر کردن دامین است.

پارک دامنه چیست؟

پارک دامنه چیست؟

یکی از چیزهایی که در حرفه‌ای طراحی سایت و وب مسترینگ بسیار به گوش‌مان می‌خورد، پارک دامنه است. شاید برای‌تان این عبارت بسیار عجیب باشد و متوجه نباشید که دقیقا پارک دامنه چیست؟ یا این‌که به چه فرایندهایی پارک دامنه گفته می‌شود. در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که پارک دامنه، فرایندی است که در آن‌ شما می‌توانید دو دامنه را به سایت متصل کنید.

بگذارید برای فهم بیشتر مثالی بزنیم. فرض کنید شما قرار است به دو دوست متفاوت، آدرس خانه‌تان را بدهید. اگر خانه‌ی شما در سمت چپ خیابان باشد، به دوستی که از سمت راست وارد خیابان محله‌تان می‌شود، می‌گویید که خانه‌ی شما در ته خیابان است و طبعا به دوستی که از سمت چپ وارد خیابان محله‌ی شما می‌شود، می‌گویید که خانه در ابتدای خیابان قرار دارد. این‌گونه شما با دو آدرس متفاوت، به یک محل می‌رسید!

وضعیت پارک دامنه هم دقیقا همینطور است. در پارک دامنه شما دو آدرس متفاوت را برای یک سایت ثبت می‌کنید و هر دوی این آدرس‌ها در پایان به سایت شما و لندینگ پیج آن می‌رسند. معمولا این دو آدرس تفاوت اصلی‌شان در پسوند دامنه است. مثل com. و ir. یا حتی org. . برای مثال شما برای سایت‌تان دو آدرس www.example.ir و www.example.com را در نظر می‌گیرید.

نحوه انجام پارک دامنه

برای انجام پارک دامنه در سی پنل و دایرکت ادمین کمی تفاوت وجود دارد و به همین دلیل، هر کدام از این دو را جداگانه برای شما قرار داده‌ایم.

انجام پارک دامنه در دایرکت ادمین

  1. برای انجام پارک دامنه، وارد مدیریت هاست خود شوید و سپس روی گزینه‌ی دایرکت ادمین کلیک کنید.
  2. سپس روی قسمت Domain setup کلیک کنید.
  3. حالا وارد صفحه‌ای می‌شوید که دامنه‌ی قبلی خود و اطلاعات آن را می‌بینید. یک بخش جدا برای اضافه کردن دامنه وجود دارد، به نام Add Another Domain روی آن کلیک کنید.
  4. در صفحه‌ی جدید که باز می‌شود، نام دامنه و سایر اطلاعات خواسته شده را وارد کنید و دکمه‌ی ثبت را بزنید.
مشاهده  انواع تاچ ال سی دی سامسونگ

انجام پارک دامنه در سی پنل

  1. وارد کنترل پنل سی پنل شوید.
  2. به بخش Domains وارد شوید و روی گزینه‌ی Add A New Domain کلیک کنید.
  3. دامنه‌ی دوم را اضافه کنید و توجه کنید که گزینه‌ی Share The Same Root را فعال کنید.

حالا که یاد گرفتید که چگونه دو دامنه را به سایت وصل کنید، بد نیست بدانید که قبل از تمامی این تنظیمات باید در بخش تنظیمات هاست، DNSهای دامنه‌ی جدید را وارد کنید.

اگر هیچ ایده‌ای ندارید که چگونه این‌کار را انجام دهید، می‌توانید به پشتیبانی شرکت هاستینگ خود تیکت بزنید و از آن‌ها درخواست کنید که دامنه‌ی دوم شما را به اولی متصل کنند.

تفاوت پارک دامنه و ریدایرکت دامنه چیست؟

تفاوت پارک دامنه و ریدایرکت دامنه چیست؟

شاید تا اینجای مطلب این سوال برای شما پیش آمده باشد که تفاوت این دو مفهوم با هم چیست. حق هم دارید! این دو مفهوم بسیار به هم نزدیک‌اند و گاها به جای هم استفاده می‌شوند.

اما تفاوت اصلی این دو در این است که در پارک دامین آدرسی که شما سرچ کرده‌اید، تغییر نمی‌کند.‌ در واقع در URL همان دامنه دومی وجود دارد که شما سرچ کرده‌اید و این دامنه با سرچ شما تصحیح نمی‌شود.

در حالی که وقتی روی سایتی عمل ریدایرکت انجام شده باشد، با سرچ کردن آدرس اشتباه، آدرس شما تصحیح می‌شود و شما به آدرس واقعی سایت هدایت می‌شوید.

چرا ریدایرکت دامنه؟

حالا پس از این همه خط بحث و بررسی، این سوال دیش می‌آید که اصلا چرا ریدایرکت دامنه؟ شاید برای شما هم عجیب باشد‌ که چرا برخی از سایت‌ها تعداد زیادی آدرس و دامنه دارند و این موضوع برایشان بسیار حیاتی است‌.

انحصار برند

یکی از مهم‌ترین دلایلی که خیلی از صاحبان کسب و کار به خاطر آن تن به خرید دامنه‌ برای پارک دامنه می‌دهند، انحصار است‌. فرض کنید شما یک برند معروف لباس دارید و یک سایت هم با پسوند ir. برای فروشگاه خود دارید.

در همان حین یک برند دیگر بیاید و همان نام دامنه‌ی شما را با پسوند com. برای برند کفش خود بخرد. این اتفاق می‌تواند باعث آسیب به مارکتینگ شما بشود و گاها حتی نوعی بی‌اخلاقی و دزدی به حساب بیاید. از آن گذشته، خودمانیم دیگر!

ممکن است برای شما هم این موضوع که برندی دیگر با نام دامنه‌ی شبیه به برند شما وجود دارد، احساس ناخوشایندی داشته باشد.

هدایت کاربران

روزانه حجم زیادی از افراد ممکن است به جای یک پسوند مشخص، از پسوندهای مختلف دیکر به اشتباه استفاده کنند. مثلا اگر پسوند سایت شما com. است، مخاطبان به اشتباه از نام دامنه‌ی شما با پسوند ir. یا net. استفاده کنند. اینگونه شما این مخاطبان را به صفحه‌ی اصلی خود هدایت می‌کنید.

جمع بندی

در دنیای امروز، استفاده از اصطلاحات جدیدی مثل ریدایرکت و پارک دامنه بسیار باب شده است و دانستن آن‌ها بسیار مهم است. در این مطلب کوتاه با هم بررسی کردیم که ریدایرکت دامنه چیست و چه کاربردهایی دارد و تفاوت آن با پارک دامنه چیست.

اگر شما هم قرار است که دامنه‌های خود را ریدایرکت کنید و یا اینکه یک دامنه‌ی جدید برای وب سایت خود داشته باشید، می‌توانید از سایت وب رمز برای خرید دامنه و در کنار آن خرید SSL و گواهی دیجیتال HTTPS استفاده کنید.

اگر این مطلب را دوست داشتید، با امتیاز دادن به آن از ما حمایت کنید.
[کل: میانگین: ]

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *